ADANA / KARATAŞ - Tabaklar İlkokulu

Tabaklar İlkokulu

Tabaklar Mahallesi No62 Karataş / ADANA
Vizyon
Bilimsellik ışığı altında Atatürk İlke, inkılap ve düşüncelerini benimsemiş eğitim.
Misyon
Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı çağdaş ve bilimsel düşüncelere sahip, demokratik, laik ve hür düşünen bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Ulaşım
Adana´dan Tabaklar Mahallesine 406 numaralı Belediye otobüsü ile ulaşım sağlanmaktadır. Gün içerisinde Adana Taşköprü´den kalkış saatleri: 07.00 - 13.00 - 17.00 Tabaklar Mahallesinden kalkış saatleri : 09.00 - 15.00 - 19:00
Yerleşim Yeri
Tarihi: Köy denize 1 km uzaklıktadır. Tabaklar köyü çok eski köydür. Köyün adı hayvanlarda oluşan tabak hastalığından gelmiştir.Köyün tarihi milattan önceye dayanır.Bazı kaynaklara göre köy eskiden Tarsus´a bağlı Kumköy olarak geçmektedir ancak 800 yıllık Tabaklar Köyü ADANA´ya bağlıdır.Ancak Kumköy Tarsus´un dağlık bölgelerinde bir köydür.
60 KM
Diğer Hususlar
Yabancı uyruklu velilerin ikamet ettiği Çadır bölgesinde okulumuza bağlı valilik oluru ile açılmış METİP binası bulunmaktadır.Anasınıfı ve sınıf öğretmenlerimizin birer tanesi bu binaya görevlendirilmektedir.